Aqua Vista del 2 – Mat och dryck

Aqua Vista är ett All-Inclusive hotell och det finns alltid något att äta eller dricka. Här nedan kommer lite bilder samt vad jag tyckte var bra och dåligt i mat-och dryckesväg.

Lunch och middag

Hotellet har totalt 4 restauranger: Soprano (italienskt), Saffron(orientalisk), L’asiatique (asiatisk)och Playitas(healthy). De tre förstnämnda är huvudrestaurangen och sitter egentligen ihop i ett, så att man kan hämta både pizza och sushi om man vill det. Utanför restaurangen grillas det varje kväll och det luktar ljuvligt. Det allra bästa i matväg var att man kunde göra sin egen pasta eller pizza både till lunch och middag, vilket jag gjorde nästan varje dag. Du får välja vilken pastasås eller pizzafyllning du vill ha och så tillagar de en portion till dig på några få minuter. Förvånande nog behövde jag aldrig köa till dessa stationer, så det var ett stort plus. Har man ätit mycket buffémat ett tag är det extra trevligt att få en måltid precis som du önskar, och direkt från spisen (istället för ljummen mat från stora plåtformar).

Jag är inte så mycket för orientalisk mat så den delen av restaurangen provade jag faktiskt aldrig. Det blev som sagt mycket pasta och pizza, men också lite asiatiskt. Det fanns även sushi till mångas stora glädje.

Efterrättsbordet tyckte jag inte var allt för imponerande. Det må se stort ut, men jag tyckte mest allt var smaklöst och samma typ av efterrätt men i olika färger. Vissa kvällar hade de dock minimunkar på uteserveringen, och det var väldigt gott!

Den stora restaurangen är ganska bullrig och rörig. På grund av det större utbudet åt jag ändå ungefär hälften av måltiderna där, men Playitasrestaurangen var betydligt lugnare och mysigare. Jag fick inte heller riktigt kläm på om det var bordsservering för dryck, eller om man skulle hämta själv. Det verkade vara lite blandat på den fronten och det var alltid totalt kaos när man skulle ta ett glas och fylla på dricka. Fler dryckesstationer tack!

Playitas-restaurangen är Apollos egen och därmed bara för Apollos gäster. Den är mindre och mycket lugnare. Utanför finns ett tält som skyddar från vind och starka solstrålar, där åt jag oftast min lunch. Matutbudet här var mindre men absolut inte litet. Även här kunde du göra din pizza, pasta och omelett. Här finns lite fler hälsosamma alternativ samt lite mer mat anpassad efter våra skandinaviska smaklökar.

Frukost

Jag fick under min vecka här i mig säkert 70% av dagens kaloriintag redan vid frukost. Här fanns myyycket söta och goda saker. Det blev ganska många crépes med nutella och croissanter. Fanns såklart också lite småvarmt och möjlighet till att göra egen omelett. Mycket frukt, lite halvskumma fruktyoghurtar och en del smörgåspålägg som inte alls föll mig i smaken. Varje dag fanns det en dagens smoothie i playitas-restaurangen, men ingen juice! Det fanns juice i den stora restaurangen, men den var riktigt blaskig.

Dryck och snacks

Det finns ett stort antal barer att hämta dryck och enklare maträtter i. Skulle du bli hungrig mellan måltiderna går du till Sportsbaren där det finns crepe, sandwiches, glass med mera hela dagen. Det finns gott om barer att hämta vatten, läsk och öl vid, utspridda över hela hotellet. Red Sky Bar ligger ovanför receptionen, har utsikt över havet och är mycket populär om kvällarna. Jag satt några kvällar i Olympus bar där de hade livemusik och drack ett antal Ice Chocolate, sååå goda! Det absolut bästa med all inclusive är definitivt all fri dricka!

Olympus Bar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s