Spontanhelg på Ronneby Brunn SPA

Förra helgen meddelade min sambo att jag skulle packa en väska och flexa ut tidigare från jobbet. Vid tre-tiden hämtade han upp mig och vi begav oss söderut, med för mig ännu okänd destination. Det var först när vi kom fram till Ronneby som jag förstod vart vi skulle, och gissa om jag blev glad!

Jacob hade bokat en juniorsvit som var stor och rymlig. Badrummet var fräscht och det kändes lyxigt med ett så stort rum och den vackra utsikten över Brunnsparken. Jag älskar brunnsparken i Ronneby, speciellt under vår och sommar är det oändligt vackert att promenera där. Jag hade dessvärre inte med mig varma kläder, men annars hade jag gärna gått en morgonpromenad. Jag får se det som en anledning att komma tillbaka! Tyvärr var rummet i övrigt en besvikelse. Det mesta var slitet och det fanns många fläckar på heltäckningsmattan. En rejäl renovering skulle verkligen behövas, för att leva upp till samma standard som SPA-avdelningen och restaurangen.

Vi checkade in och startade kvällen med en tidig 3-rätters. Det var väldigt lugnt i restaurangen, så vi var väl uppassade av personalen. Jag tog min favorit kallrökt lax till förrätt, högrevsburgare till huvudrätt och en fantastiskt god créme brulée till efterätt.

Efter middag gick vi ner till SPAt, och där finns faktiskt inte mycket att klaga på. Jacob vet att jag älskar SPA, och det var verkligen helt perfekt att lägga sig i loungesängen efter en arbetsvecka. SPA-avdelningen är fräsch och får en extra mysig känsla av trevlig belysning och växter. Där finns en större pool, flera olika bastu samt bubbelpool. Utomhus har de även flera jacuzzis som är väldigt härliga att sitta i en kall och mörk vinterkväll!

Efter en tidig frukost dagen efter gick vi ner till SPAt igen och tog till vara på de sista timmarna, och fick faktiskt ha SPAt helt för oss själva i 1,5h! Njöt till fullo av att flytta runt i poolen i total tystnad.

Frukostbuffén på Ronneby Brunn är inte att skämta om, en av de bästa frukostar jag har ätit faktiskt. Färsk frukt, smoothies, stort urval av varm mat och såklart nybakade frallor. Om det finns kallrökt lax, nutella och pannkakor, då kan ni räkna med att jag är såld!

Givetvis erbjuder hotellet flera olika behandlingar, med det hann vi inte prova denna gången. Det finns även fiskpedikyr och ett förvånansvärt välutrustat gym (endast halva gymmet på bild).

Trots att vi var där i mindre än ett dygn räckte det gott och väl för att ladda om batterierna, njuta av lugnet och äta mängder med god mat! Tack Jacob för den fina överraskningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s