Min första solo-resa

Jag har bokat min första solo-resa! Det känns otroligt spännande och inget jag trodde att jag skulle göra bara för några veckor sedan.

Jag har alltid varit av åsikten att en resa är dubbelt så trevlig om man har någon att dela den med. Jag är ganska social, och vill gärna prata om allt jag ser. Jag tycker det är så intressant att se om min medresenär upplever saker på samma sätt som jag. I sällskap med andra får du upp ögonen för sådant du själv skulle missat.

Men när jag nu hade ett par semesterdagar kvar, och min sedvanliga reslust blev för stor, såg jag mig mig om för att se om någon familjemedlem eller kompis var sugen på att åka iväg. Tyvärr hade ingen i min närhet möjlighet att åka iväg de närmaste månaderna, så då sökte jag mig till olika reseforum för att hitta någon reskompis där. Där hittade jag massor av likasinnade ( mer om att hitta reskompisar i ett senare inlägg), men vi fick det aldrig att klaffa med jobb, familj och resmål. Till slut tänkte jag att detta är kanske ett tecken på att jag ska ge en solo-resa en chans!

Sagt och gjort – den 23e februari drar jag till Egypten för en veckas sol- och träningsresa! Jag tänker att en sådan resa är en bra första start, jag kommer vara på samma hotell hela veckan och jag har stora förhoppningar om att träffa nya vänner då de flesta som åker till just detta hotell delar mitt intresse för träning. Det känns liksom tryggt att åka med en researrangör, ha en fast punkt och ett stort tränings- och restaurangutbud ( jag kommer med andra ord aldrig bli uttråkad). Samtidigt ska jag bo själv ( jag som aldrig varit ensam mer än 2 nätter någonsin), äta själv ( hur äter man själv på restaurang?) och åka på utflykter själv.

Jag ser fram emot att lära mig njuta av mitt eget sällskap, ägna massor av tid åt träning och slapp i solstolen, få styra min tid helt och hållet själv, och kanske träffa några träningskompisar. Jag är supertaggad!

Playitas resort på Fuerteventura, systerhotell till det hotell jag ska till i Egypten


Playitas resort på Fuerteventura

Playitas resort på Fuerteventura

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s