Välkommen till ResandePalmen

Äntligen har det blivit av – jag har skapat bloggen jag så länge haft i mina tankar. 

Här vill jag dela med mig av mina upplevelser, tips, inspiration, drömmar och recensioner kring min stora passion här i livet, resor!

Alla i min närhet kan nog intyga att jag är komplett resgalen och jag lägger otaliga (troligtvis FÖR många) timmar på att hitta den perfekta resan. När det kommer till resor är jag allätare ( till skillnad från när det kommer till mat), och jag njuter lika mycket av en vecka i en solstol som av en träningsresa eller en cityweekend. Jag samlar på besökta länder och är just nu uppe i 20. Målet är att besöka ett nytt land varje år, men i år blir det förhoppningsvis 3 nya länder!

Om resande palmen

Jag heter Hanna Palm – vilket såklart är grunden till namnet på denna blogg. Jag är mycket tacksam för mitt efternamn faktiskt, palmträd är ju så vackra och exotiska. Dessutom har just palmer blivit en slags symbol för min reslust! Funderar faktiskt på att tatuera en palm på benet..

Hur som helst – jag är snart 22 år och bor i Kalmar tillsammans med min sambo. Uppvuxen på fantastiska Öland som jag högst troligt kommer att flytta tillbaka till i framtiden. Det är förvisso bara Ölandsbron som skiljer Kalmar och Öland åt, men ön ligger mig så varmt om hjärtat att jag inte kan vara borta från den för länge.

Jag har alltid haft en stort intresse för turismbranschen, och ganska ofta förvånar det mig att jag inte gick turismprogrammet på gymnasiet. Det blev istället Calmare Internationella Skola (CIS) och ekonomiprogrammet vilket jag inte ångrat en sekund! Kanske var det tack vare CIS internationella inriktning som mitt resesug började frodas? På CIS läste jag utökade kurser i tyska och engelska och jag fick via skolan besöka både USA, Tyskland och Estland. Jag har därigenom fått bo hemma hos både en tysk och amerikansk familj, en av de erfarenheter jag värderar allra högst i livet. Vi har även haft 5 olika utbytesstudenter boende hemma hos oss i korta perioder. Det är genom dessa utbyten som jag insett att det finns en så mycket större värld där ute än lilla Sverige, så många platser att se och människor att möta.

Jag jobbar idag heltid som resesäljare (dagsresor) på ett bussföretag men byter inom kort tjänst till affärsassistent inom samma företag. Min största utmaning är givetvis att hinna se och uppleva så mycket som möjligt på den lediga tid jag har. Jag ska inte sticka under stol med att jag drömmer om att någon gång få jobba med att resa. Kanske är detta ett första steg mot den stora drömmen?

Jag hoppas att ni följer med mig ut i världen!

cropped-25e23bfd-fdc1-4dbe-96ba-d3b9b4b4d562-1.jpeg
Från min senaste resa – fantastiska Playitas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s